foto_top
foto_locatie
adres

Gedenktekens / grafmonumenten

 

◊ Vraag via het contactformulier ons gedenktekenalbum aan
◊ Vraag via het contactformulier een bezoek van één van onze medewerkers aan bij u thuis

 

Wanneer u afscheid moet nemen van een dierbare, dan komt er veel op u af. In een vaak emotionele tijd moeten een aantal belangrijke beslissingen genomen worden. Omdat een gedenkteken in de eerste weken na een overlijden nog geen prioriteit heeft, geven wij u de tijd om op een zelfgekozen moment naar onze toonzaal te komen. Wanneer u hier aan toe bent, heten wij u van harte welkom. In ons familiebedrijf kunnen wij u een groot aantal verschillende modellen en materialen laten zien en adviseren wij u, zodat wij samen tot een passend gedenkteken komen. Een grafmonument is doorgaans gemaakt van natuursteen, maar dit kan tevens uitgevoerd worden in combinatie met RVS en/of glas.

Onderstaand tonen wij een aantal voorbeelden van gedenktekens. Wij plaatsen in heel Friesland en zelfs heel Noord Nederland op vakkundige wijze grafmonumenten. Wanneer u benieuwd bent naar de prijs van een bepaald grafmonument, kunt u contact met ons opnemen (per telefoon, per e-mail of via het contactformulier). Op verzoek kunnen wij u tevens ons gedenktekenalbum in bruikleen doen toekomen.

Steenhouwerij Fransen is niet alleen steengoed in nieuwe gedenktekens, maar ook bijletteren, aanpassen, reinigen en restaureren van grafmonumenten voeren wij al vele jaren naar volle tevredenheid uit. Wij bieden u tevens de mogelijkheid om een grafmonument eens per jaar of eens per twee jaar door ons te laten onderhouden (jaarlijks grafonderhoud).

 

 

Gedenktekens zonder grafbedekking

Grafmonumenten voor zowel een enkel graf als een dubbel graf waarbij niet het hele graf door het monument wordt bedekt. Er zijn vele modellen en een groot aantal prachtige materialen mogelijk. Ook RVS en glas wordt steeds vaker in het grafmonument verwerkt. Wij adviseren u graag bij het samenstellen van een passend gedenkteken.

Meer voorbeelden

 

Gedenktekens met grafbedekking

Grafmonumenten voor zowel een enkel graf als een dubbel graf waarbij het gehele graf door het monument wordt bedekt. Uiteraard zijn ook hier vele modellen en materialen mogelijk. Het gedenkteken wordt altijd geplaatst op een gewapende betonfundering. Bovendien geven wij 25 jaar garantie op alle granieten monumenten.

Meer voorbeelden

 

 

 

Urnmonumenten

Monumenten voor op een urnengraf: steeds vaker wordt na een crematie gekozen voor het begraven van de as van de overledene. Hierbij wordt de asbus in een urnkelder in het graf geplaatst, waarna het keldertje wordt gesloten en het urn-monument hier vakkundig op wordt geplaatst. Laat u informeren over de mogelijkheden. NIEUW: DE WATERURN! (foto)

Meer voorbeelden

 

Kindermonumenten

Monumenten voor op een kindergraf: het overlijden van een kind heeft een enorme impact en voelt zeer onnatuurlijk. Het samenstellen van een passend kindermonument vormt een belangrijk onderdeel van het rouwproces. Wij zien het als een voorrecht dat wij u hierin bij mogen staan, zodat we samen tot een uniek ontwerp komen.

Meer voorbeelden

 
 

 

 

Overige gedenktekens

Oorlogsmonumenten en herdenkingsmonumenten: gedenk-tekens worden tevens toegepast voor bijvoorbeeld het herdenken van omgekomen militairen of burgers. Door het natuurlijke, tijdloze en duurzame karakter wordt in de meeste gevallen voor natuursteen gekozen. Het maakt elk monument uniek en indrukwekkend.

Meer voorbeelden

 

Grafonderhoud en grafrenovatie

Gedenktekens staan decennia lang bloot aan de elementen. Dit heeft o.a. invloed op het materiaal, de letters en de bodemgesteldheid. Het ene soort natuursteen is beter bestand tegen de weersinvloeden dan het andere. Regelmatig onderhoud is echter voor elk gedenkteken van groot belang. Overtuig uzelf van onze vakkundigheid. Ook in renovatie.

Meer voorbeelden

     

 

 

 

Opschriftletters, vazen, lantaarns en sierurnen

Opschriftletters kunnen op verschillende manieren worden aangebracht: handgehakte letters, verheven letters, gestraalde letters, maar ook in bronzen letters en RVS letters. Daarnaast kan een tekst gelaserd worden in combinatie met een levensechte afbeelding. Kijk bovendien eens naar onze prachtige bloemvazen, lantaarns, bloembakken en sierurnen.

Meer voorbeelden 

     
     
balk
top
keurmerk_2
facebook
Linkedin