Marmer / Hardsteen Prachtig wat de natuur ons te bieden heeft

U bent van harte welkom! Bij voorkeur op afspraak.

Vrijdag 12 juli zijn wij vanaf 13.00 uur gesloten i.v.m. een bedrijfsactiviteit.

Vakmanschap

meer dan 100 jaar ervaring

Uitgebreid assortiment

van de beste materialen

Ruime showroom

en eigen werkplaats

Marmer

Weet u een materiaal dat duurzaam is, in vele kleuren en structuren te vinden is, op meerdere manieren af te werken is en wat zorgt voor een luxe en warme uitstraling? Wij wel: marmer. We kunnen wel stellen dat marmers tot de mooiste soorten natuursteen behoren. Kies je voor marmer dan ga je voor een uniek product dat je nergens anders in exact dezelfde vorm zult vinden.

Belgisch Hardsteen

Een zeer gewild en veelzijdig materiaal is Belgisch Hardsteen. Hoewel het officieel geen marmer genoemd mag worden, wordt het wel vaak onder deze hoofdgroep geschaard. Het laat zich zeer gewillig bewerken en kan daardoor o.a. de volgende afwerkingen krijgen: gezoet (mat), geschuurd, gefrijnd (handmatig of machinaal), gebouchardeerd, gezandstraald, geborsteld, etc. Van Belgisch Hardsteen maken wij voornamelijk deurdorpels, raamdorpels, neuten, vensterbanken, muurafdekkers en gedenktekens.

Klassieke oudheid

Sinds de klassieke oudheid wordt witte marmer gebruikt in de beeldhouwkunst. Zowel Griekse als Romeinse beeldhouwers hadden een voorkeur voor dit materiaal, onder meer omdat het licht enkele millimeters in de steen doordringt. Het woord “marmer” komt van het Griekse woord “marmaros” dat “glanzende steen” betekent. In de folklore wordt marmer geassocieerd met het dierenriemteken Tweelingen. Egaal wit marmer geldt als een teken van puurheid en onsterfelijkheid en van succes op het gebied van studie.

Toepassingen

Vanwege zijn prachtige, bijna transparante lichtval, vastheid en homogeniteit is marmer niet alleen zeer gewild in de beeldhouwkunst, maar ook als bouwmateriaal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keukenbladen, badkamerbladen, vensterbanken, schouwen, vloertegels en wandtegels. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Marmer is namelijk niet geschikt voor elke toepassing doordat het materiaal doorgaans kras- en vlekgevoelig is. Daarom bekijken wij graag samen met u wanneer dit materiaal goed toegepast kan worden en wanneer er beter voor een ander natuursteensoort gekozen kan worden.

Deel deze pagina