Kwartsiet Uniek en slijtvast

U bent van harte welkom! Bij voorkeur op afspraak.

Vrijdag 12 juli zijn wij vanaf 13.00 uur gesloten i.v.m. een bedrijfsactiviteit.

Vakmanschap

meer dan 100 jaar ervaring

Uitgebreid assortiment

van de beste materialen

Ruime showroom

en eigen werkplaats

Kwartsiet

Een zeer hard en slijtvast gesteente is kwartsiet. De natuur levert ons de mooiste kleuren en de meest bijzondere structuren. Door de grote hardheid is het bewerken van deze steensoort niet zo eenvoudig. Alleen de meest vakbekwame bedrijven kunnen hiermee omgaan. U bent hiervoor bij ons aan het juiste adres.

Toepassingen

De hardheid en slijtvastheid maken het materiaal zeer geschikt voor een groot aantal toepassingen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan aanrechtbladen, wastafelbladen, tafels, vloeren, terrassen, trappen, haardbekle-dingen, wandbekledingen, etc. Wij adviseren u graag over de vele mogelijkheden en toepassingen.

Geologische achtergrond

Een kwartsiet bestaat voornamelijk uit het mineraal kwarts en ontstond vaak uit (sedimentair) kwartszand dat in eerste instantie werd samengeperst tot zandsteen. In deze fase zijn afzonderlijke zandkorrels nog te zien. De zichtbaarheid van de afzonderlijke zandkorrels verdwijnt zodra het materiaal verder verhardt door druk en temperatuur of door afzetting van bindende kiezel. Kwartsiet verwordt uiteindelijk tot hard en slijtvast materiaal. Hierdoor is het zeer geschikt als vloer of bestrating. De hardheid maakt bewerking minder eenvoudig.

Deel deze pagina