Grafmonumenten Een passend gedenkteken

U bent van harte welkom! Bij voorkeur op afspraak.

Vakmanschap

meer dan 100 jaar ervaring

Uitgebreid assortiment

van de beste materialen

Ruime showroom

en eigen werkplaats

Grafmonumenten

Een grafmonument van natuursteen is mooi, duurzaam en kan ook uitgevoerd worden in combinatie met RVS en/of glas. In onze toonzaal vindt u grafmonumenten in verschillende stijlen en afmetingen. Wij adviseren u graag persoonlijk over de vele facetten die een grafsteen tot een passend gedenkteken maken.

Een monument over één of twee graven

Wij leveren grafmonumenten voor één graf, maar ook voor een dubbel graf. In het noorden van het land worden de overledenen doorgaans naast elkaar begraven waarop één (breder) grafmonument wordt geplaatst. Er zijn vele modellen en een groot aantal prachtige materialen mogelijk. Heeft u in plaats van een vormgegeven monument liever een natuurlijk ogend ruw gedenkteken? Hiervoor hebben wij een ruim aantal prachtige varianten op voorraad. Een grafmonument bestaat doorgaans uit een staand deel (de letterplaat) met daaronder al dan niet een grafbedekking. In plaats van een staande letterplaat kunt u ook kiezen voor een liggende zerk waar het opschrift op wordt aangebracht.

Monument met grafbedekking

Wij van Steenhouwerij Fransen leveren grafmonumenten met of zonder grafbedekking. Met de grafbedekking bedoelen we het liggende gedeelte van het grafmonument. Bij een monument met grafbedekking is het gehele graf doorgaans bedekt. Hierdoor kan niemand over het graf lopen en is het graf netjes afgewerkt. Een gesloten grafbedekking (een afdekplaat of grondplaat) vergt weinig onderhoud. Een grafbedekking met bijvoorbeeld een tuintje of grind is iets onderhoudsgevoeliger maar geeft ook een andere uitstraling. Een grafbedekking geeft de mogelijkheid om bijvoorbeeld een bloemvaas, plantenbak of lantaarn op het graf te zetten. In onze toonzaal laten wij u graag alle mogelijkheden en materialen zien.

Wilt u zich thuis op uw gemak oriënteren?
Dan kunnen wij u onze gedenktekencatalogus toesturen. Neem gerust contact met ons op.

Deel deze pagina