Urnmonumenten Een bijzondere persoonlijke plek

U bent van harte welkom! Bij voorkeur op afspraak.

Vakmanschap

meer dan 100 jaar ervaring

Uitgebreid assortiment

van de beste materialen

Ruime showroom

en eigen werkplaats

Urnmonumenten

‘Een plek om naar toe te kunnen’ blijkt van grote waarde voor veel mensen die een dierbare verloren hebben. Om die reden kiezen steeds meer mensen ervoor om de asbus een plek te geven op een begraafplaats, met een urnmonument als gedenkteken. Wij helpen u graag met het samenstellen van een passend urnmonument van natuursteen, desgewenst gecombineerd met glas en/of RVS. Zo geeft u de as van uw dierbare een bijzondere en persoonlijke plek.

Urnenveld

Steeds meer begraafplaatsen hebben een apart veld ingericht voor urnmonumenten, een zogenaamd urnenveld. De afmetingen van een urngraf zijn kleiner, en dat maakt het goedkoper dan een regulier graf.

Urnkelder

De asbus wordt in een urnkelder onder het gedenkteken geplaatst. Een kunststof urnkelder biedt plek voor maximaal 4 asbussen, maar wordt in de meeste gevallen voor 2 asbussen gebruikt. Ook het monument zelf kan eventueel voor vier overledenen ingericht worden.

Bijzetting

Wanneer u dat wenst, regelen wij dat de bijzetting van de asbus en de plaatsing van het urnmonument gelijktijdig plaatsvinden. Op verzoek kunnen wij de asbus voor u bij het crematorium ophalen en meenemen naar de begraafplaats, waarna u de urn kunt bijzetten in de urnkelder. Na deze korte plechtigheid brengen wij het urnmonument direct voor u in gereedheid. Het grote voordeel van deze methode is dat u meteen het eindresultaat kunt bekijken.

Wilt u zich thuis op uw gemak oriënteren?
Dan kunnen wij u onze gedenktekencatalogus toesturen. Neem gerust contact met ons op.

Deel deze pagina