Leisteen Een natuurlijke uitstraling

U bent van harte welkom! Bij voorkeur op afspraak.

Let op! Maandag 20 mei zijn wij gesloten i.v.m. Tweede Pinksterdag.

Vakmanschap

meer dan 100 jaar ervaring

Uitgebreid assortiment

van de beste materialen

Ruime showroom

en eigen werkplaats

Leisteen

Een goede keuze voor uw vloer is bijvoorbeeld leisteen. Er is een grote verscheidenheid aan kleuren mogelijk, vaak vooral in aardse tinten. Hierdoor krijgt uw vloer een zeer natuurlijke en rustige uitstraling. Een leisteen is een gelaagd materiaal wat betekent dat het gespleten wordt en er een breukruw oppervlak ontstaat. Het ene type heeft daardoor een ruwer oppervlak dan het andere. Een leisteen vloer is eenvoudig te onderhouden en je ziet er weinig op.

Leisteen als bouwmateriaal

Leisteen wordt veelvuldig toegepast in vloeren en wanden. Leisteen is relatief makkelijk te verwerken, het is waterdicht, vrij eenvoudig winbaar en fraai van uiterlijk. Het materiaal is wat vettig, bevat weinig poriën en is makkelijk schoon te houden. Nadelen zijn dat een aantal soorten minder slijtvast zijn en het materiaal heel soms afbrokkelt doordat het uit laagjes bestaat. Maar geen nood, onder dit loslatende laagje zit weer een andere laag waardoor het uiterlijk amper zal veranderen. Wij kunnen u precies vertellen welke soorten het meest geschikt zijn voor uw situatie.

Geologische achtergrond

Leisteen is een metamorf gesteente dat in bepaalde gebieden in de bergen kan worden gevonden. Het ontstaat uit klei dat onder druk in de loop van vele miljoenen jaren omgevormd wordt tot leisteen. Het materiaal bestaat uit een compositie van verschillende sedimenten, die door samenspoelling van verschillende stoffen, waaronder kwarts, hematiet en pyriet onder hoge druk zijn ontstaan.

Deel deze pagina