Over ons Natuursteen is al sinds 1919 onze passie!

U bent van harte welkom! Bij voorkeur op afspraak.

Let op! Maandag 20 mei zijn wij gesloten i.v.m. Tweede Pinksterdag.

Een familiebedrijf met passie voor natuursteen

Op jonge leeftijd leerde Piet Fransen bij verschillende bedrijven het vak, en op 19 mei 1919 begon hij zijn eigen steenhouwerij in Friesland, in een voormalig pand van fietsenfabrikant Batavus aan de Parallelweg in Heerenveen. Hiermee legde hij de basis voor het familiebedrijf. Op ambachtelijke wijze produceerde en plaatste hij gedenkstenen en grafmonumenten. Een lichamelijk zwaar maar creatief beroep. De focus lag op grafmonumenten, maar incidenteel werd er ook wel een dorpel of een vensterbank geleverd. Vanaf de derde generatie zou de afdeling interieur/exterieur een flinke groei doormaken.

Tweede generatie – verhuizing

Niet lang daarna verhuisde het bedrijf naar de dichtbij gelegen Herenwal (nr. 182-183). In de loop der jaren participeerden de drie zonen Piet, Jan en Fré Fransen (2e generatie) in de zaak. In die tijd werd het materiaal per schip of trein aangevoerd en werden de zware grafmonumenten vaak met de handkar tot in de wijde omgeving vervoerd en vervolgens geplaatst.

Derde generatie – uitbreiding machinepark

Eind zeventiger jaren nam Peter (zoon van Piet) de zaak over. In 1990 nam hij een gewaagde stap door opnieuw te verhuizen, dit keer naar een veel groter pand aan diezelfde Herenwal, op nr. 176-177. Het nieuwe onderkomen bood een goede gelegenheid om het machinepark flink uit te breiden. Ook kreeg Peter zo de beschikking over een veel groter opslagterrein en een zeer ruime showroom. In deze periode maakte Interieur/exterieur een flinke groei door en startte Peter hiervoor serieus met de acquisitie.

Vierde generatie – voorsorteren op de toekomst

In 2001 raakte Ronald (zoon van Peter) betrokken bij het bedrijf, vanaf 2005 als medevennoot. Ronald volgde de opleiding HBO Retailmanagement en nam een aantal jaren geleden de leiding volledig op zich. Zijn vader is op de achtergrond nog steeds betrokken bij het bedrijf. Ronald wil voorsorteren op de toekomst en het bedrijf verder automatiseren door de inzet van nieuwe machines. Met de volledige inzet van het vakbekwame en gepassioneerde personeel, wil hij de wereld laten genieten van mooie, duurzame, natuurstenen producten.

 

Deel deze pagina