foto_top
foto_locatie
adres

De geschiedenis van Steenhouwerij Fransen

Een familiebedrijf met vakmanschap

Nadat Piet Fransen bij verschillende bedrijven het vak had geleerd, begon hij op 19 mei 1919 zijn eigen steenhouwerij in Friesland, in een voormalig pand van fietsenfabrikant Batavus aan de Parallelweg te Heerenveen. Er werd gestart met het op ambachtelijke wijze produceren van grafmonumenten en het plaatsen hiervan. Een lichamelijk zwaar maar creatief beroep. De basis voor het familiebedrijf was hiermee gelegd.

    Parallelweg 
     

Niet lang daarna werd het bedrijf verplaatst naar de dichtbij gelegen  Herenwal (nr. 182-183). In de loop der jaren kwamen drie zonen van Piet Fransen in de zaak, te weten Piet, Jan en Fré Fransen (2e generatie). In die tijd werd het materiaal per schip of trein aangevoerd en werden de zware grafmonumenten vaak met de handkar tot in de wijde omgeving geplaatst.  

  Herenwal 182-183 
Eind zeventiger jaren nam Peter (3e generatie, zoon van Piet) de zaak over. In 1990 heeft Steenhouwerij Fransen de stap gewaagd naar een veel groter pand aan diezelfde Herenwal, op nr. 176-177. Dit was een mooie mogelijkheid om het machinepark flink uit te breiden. Bovendien kreeg men de beschikking over een veel groter opslagterrein en een zeer ruime showroom.  

Herenwal 177 

Steenhouwerij Fransen nu

Natuursteen is onze passie

Sinds 2005 wordt de zaak geleid door Peter Fransen en zijn zoon Ronald, natuurlijk met de volledige inzet van het vakbekwame en gepassioneerde personeel. Inmiddels bestaat het familiebedrijf alweer ruim 90 jaar. Gedurende deze periode is een gerenommeerd natuursteenbedrijf opgebouwd met als kroon op het werk de toekenning van het   Keurmerk Natuursteen  .
 
                
Ronald Fransen                    Bart Rasch                             Jurjen van Dijk
Directeur                                 Verkoop binnendienst          Verkoop buitendienst
 
Steenhouwerij Fransen is sinds jaar en dag lid van de Algemene Nederlandse Bond van Natuursteenbedrijven   , de ABN. Deze natuursteenbond verenigt een groot aantal  natuursteen-bedrijven en biedt u als consument meer zekerheid omtrent bijv. het nakomen van garanties.
 
Het Centrum Natuursteen  heeft een zeer informatieve website voor iedereen die geïnteresseerd is in natuursteen. De kerntaken van het Centrum Natuursteen zijn: Voorlichtings- en kenniscentrum en Uitvoeringsorganisatie voor de natuursteenbedrijven. Dit houdt in dat zij er zowel zijn ter ondersteuning van natuursteenbedrijven als ter ondersteuning van u als particulier of bedrijf.

Voor vragen over ons bedrijf, een rondleiding door ons bedrijf of meer informatie over ons prachtige vak bent u altijd van harte welkom! Natuursteen is onze passie. Dit enthousiasme zouden wij het liefst met de hele wereld willen delen.

 

 
balk
top
keurmerk_2
facebook
Linkedin